AberdeenAhir vam tenir en el nostre Dimarts Inspira a l’Anna Guzmán, Directora de Aberdeen d’Espanya i Portugal. Aberdeen és una de les grans gestores independents del món d’un volum de 10 actius sota gestió, amb presència en més de 25 països.

L’Anna ens va parlar sobre els “Populismes” i els Mercats Financers. Va explicar les causes per les que, al llarg dels últims 40 o 50 anys, han generat els anomenats Populismes. Les polítiques econòmiques vigents desde la Segona Guerra Mundial, en les que prevalien objetius de plena ocupació, van ser substituïts a partir dels anys 70 per objetiius de control d’inflació. Això va obrir el camí a un sistema neoliberalista que va afavorir la Globalització de la economia (persones, béns, serveis i mercats de capitals) i va apostar per la maximització del benefici per al accionista enlloc de la reinversió en l’empresa. Algunes de les conseqüències directes han sigut un menor o negatiu creixement dels salaris, una disminució de la seguretat laboral, un aument de les desigualtats econòmiques i socials i un biaix deflacionista que ha provocat uns nivells històrics de deute pública i privada. Conseqüència directa dels moviments populistes, es van analitzar les derivades econòmiques i financeres de dos clars exemples de “Populisme”: Trump i Brexit.

Articles relacionats

Newsletter

Vull rebre les Cartes de David

INFORMACIÓN PROTECCIÓN DE DATOS DE DIVERINVEST ASESORAMIENTO EAF SLU
Finalidades: Responder a sus solicitudes y remitirle información comercial de nuestros productos y servicios, incluso por correo electrónico. Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: No están previstas cesiones de datos. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como acceder, rectificar, suprimir sus datos y demás derechos en protecciondatos@diverinvest.es. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Avisos Legales.