Evento InstitucionesEl Endowment té una llarga tradició en el món anglosaxó, sobretot en el sector de les Universitats. Neix per a canalitzar i regular una donació econòmica que queda afectada a un fi concret com poden ser beques a estudiants o la financiació d’investigacions científiques concretes.
El pasat dijous 27 de Novembre, vam organitzar juntament amb Cuatrecasas Gonçalves Pereira una conferència sobre Com construir el meu Endowment?, dirigit a Institucions, Fundacions i ONGs.
Els aspectes jurídics i fiscals van ser explicats per en Guillermo Vidal i en Héctor Urrutia de Cuatrecasas, mentres que la gestió financera del Endowment va ser a càrrec de David Levy de Diverinvest .
En l’Estat espanyol no existeix encara una legislació específica que reguli els Endowments, però a Catalunya trobem una figura que és podría aproximar i que està a mig camí entre la “Fundació” i el “Endowment”. Es tractaría del “Fons especial”, així anomenat a la llei i que es podría constituir dins d’una Fundació per a un fin concret.
Pel que fa a la gestió financera del capital constituït, Diverinvest va recordar els importantíssim capitals que mantenen moltes Universitats i Fundacions privades sota la figura del Endowment, i ens va explicar les diferents alternatives d’inversió a llarg termini per a conseguir els rendiments que s’estableixen com a objetiu.

Articles relacionats

Newsletter

Vull rebre les Cartes de David

INFORMACIÓN PROTECCIÓN DE DATOS DE DIVERINVEST ASESORAMIENTO EAF SLU
Finalidades: Responder a sus solicitudes y remitirle información comercial de nuestros productos y servicios, incluso por correo electrónico. Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: No están previstas cesiones de datos. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como acceder, rectificar, suprimir sus datos y demás derechos en protecciondatos@diverinvest.es. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Avisos Legales.