27/10/2016 – Foro Institucions: Com construir el meu Endowment?

Escrit per

websalia

Publicat

Anar a NotíciesPrensa y Actualidad

Evento InstitucionesEl Endowment té una llarga tradició en el món anglosaxó, sobretot en el sector de les Universitats. Neix per a canalitzar i regular una donació econòmica que queda afectada a un fi concret com poden ser beques a estudiants o la financiació d’investigacions científiques concretes.
El pasat dijous 27 de Novembre, vam organitzar juntament amb Cuatrecasas Gonçalves Pereira una conferència sobre Com construir el meu Endowment?, dirigit a Institucions, Fundacions i ONGs.
Els aspectes jurídics i fiscals van ser explicats per en Guillermo Vidal i en Héctor Urrutia de Cuatrecasas, mentres que la gestió financera del Endowment va ser a càrrec de David Levy de Diverinvest .
En l’Estat espanyol no existeix encara una legislació específica que reguli els Endowments, però a Catalunya trobem una figura que és podría aproximar i que està a mig camí entre la “Fundació” i el “Endowment”. Es tractaría del “Fons especial”, així anomenat a la llei i que es podría constituir dins d’una Fundació per a un fin concret.
Pel que fa a la gestió financera del capital constituït, Diverinvest va recordar els importantíssim capitals que mantenen moltes Universitats i Fundacions privades sota la figura del Endowment, i ens va explicar les diferents alternatives d’inversió a llarg termini per a conseguir els rendiments que s’estableixen com a objetiu.