Sin título-2 copia Ahir la gestora global Robeco Asset Management, va compartir amb tots els assitents la seva visió macroeconòmica per als próxims mesos.
La xerrada va girà en torn a l’impacte que ha tingut sobre els mercats l’inesperat triomf del Brexit i les possibles consequències polítiques i econòmiques. Encara és aviat per a evaluar de manera precisa quins serán els efectes en les diferents àrees geogràfiques, la veritat és que tot ha canviat respecte l’escenari Pre-Brexit que manejaven.

A Europa, la incertessa política generada possa de manifest els riscos de fragmentació del Regne Unit (Escocia, Irlanda del Nort) i contribueixen als discursos antieuropeos dels moviments populistas. És per això la importància d’una resolució ràpida i missatges contundents per part dels responsables polítics de la Unió Europea. A UK veuen un major impacte econòmic del efecte Brexit que podría portar-los a una recesió econòmica en el curt y mig termini, mentres que per a la Unió Europea l’impacte sería de menor creixement però sense arribar a la recessió.

Per a USA, també tindría un efecte limitat però, ¡Atenció¡, l’enfortiment del dólar que hem vist aquests últims díes, podría portar a la FED a replantejar-se la pujada de tipus que molts vaticinen.

En Emergents, prefereixen zona Asia versus Latinoamérica o EMEA i no veuen un efecte important del Brexit. Però sí els hi preocupa una excesiva apreciació del dólar per les negatives conseqüències que tindría per a molts païssos emergents que tenen part de la seva deuda en aquella divisa.
Preveuen un escenari de molta volatilitat per a les próximes setmanes/mesos que anirà en paral·lel als aconteixements políticos Post Brexit. Per tant, es mostren molts cauts a l’hora de pendre nous riscs tant en renda fixa com en renda variable i aconsellen ser molt selectius en les compres a realitzar.

Articles relacionats

Newsletter

Vull rebre les Cartes de David

INFORMACIÓN PROTECCIÓN DE DATOS DE DIVERINVEST ASESORAMIENTO EAF SLU
Finalidades: Responder a sus solicitudes y remitirle información comercial de nuestros productos y servicios, incluso por correo electrónico. Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: No están previstas cesiones de datos. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como acceder, rectificar, suprimir sus datos y demás derechos en protecciondatos@diverinvest.es. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Avisos Legales.