19/07/2016 Dimarts Inspira: Gestió activa vs ETF

Escrit per

websalia

Publicat

Anar a NotíciesPrensa y Actualidad

mfs copia2La gestora global MFS Investment Management, va ser la invitada en el nostre INSPIRA d’ahir.
Van mostrar la seva visió macroeconòmica i les conseqüències del “Brexit” tant per al Regne Unit com per a la Unió Europea. L’impacte econòmic a curt i mig termini poden ser més negatius per al Regne Unit que per a Europa, però els riscos polítics que tindrà que gestionar Europa son molt importants. Ademés, tenim per endavant en els próxims mesos un referèndum constitucional a Itàlia (Octubre 2016), repetició de les eleccions a Àustria (Octubre-2016), eleccions en els Estats Units (Novembre 2016) i eleccions generals en diversos països europeus durant el próxim any (Holanda, Francia i Alemania), que sens dubte marcarán també el pas en els mercats.
També van senyalar els punts econòmics i polítics més importants en els que, al seu judici, hem d’estar en alerta.

1) La globalizació pot haber assolit el seu punt màxim i molts països es poden veure temptats a implementar mesures proteccionistes que tindrán el seu impacte en el comerç global, el treball i els fluxos de capital.
2) Las taxes d’interès “0” o negatives han perdut part de la seva eficacia. El relleu al capdavant dels bancs centrals que es produirà per el final del mandat dels actuals gobernadors (Reserva Federal: Yelen al 2018, Banc de Japó: Kuroda al 2018, Banc Central Europeu: Draghi 2019), podríen establir noves polítiques monetàries que tindríen el seu efecte directe en els mercats.
3) Eleccions en els EEUU: Una victoria de Trump com una aclaparadora victoria del partit demòcrata, son els resultats més preocupants per a les multinacionals Nord Americans per les incerteses de les polítiques de mercat o polítiques fiscals que poden establir.
4) La desaceleració econòmica de China i el seu excés de capacitat productiva.

mfs copia

També van compartir amb nosaltres el seu anàlisi entre la gestió Activa i la gestió Pasiva. En mercats alcistes com als viscuts en els últims anys, no s’ha fet visible, o tan patent, la gestió activa.

Els gestors mediocres s’han vist afavorits per la pujada generalitzada dels mercats. Prácticament pujaven per igual aquelles companyíes que milloraven els seus beneficis, d’aquelles altres que desaceleraban els seus guanys o, inclús, teníen pérdues. L’entorn de volatilidad en el que s’està  movent el mercat en els últims mesos i en el que, previsiblement, es mourà en el futur, és terreny abonat per a que la Gestió Activa posi en valor la seva estratègia i mètode d’inversió: Convicció en la compra d’empreses, baixa rotació de companyíes, enfocament de llarg plaç etc. Son els veritables generadors de valor.