12/06/2017 – La Fundació Ship2B amb la col·laboració de DiverInvest organitza un col·loqui al Circulo Ecuestre sobre les inversions d’impacte.

Escrit per

websalia

Publicat

Anar a NotíciesPrensa y Actualidad

 

impact investing

 

Dilluns passat la Fundació Ship2B amb la col·laboració de DiverInvest va organitzar un col·loqui amb Geoff Mulgan i Nathan Elstub, CEO i director d’inversions de Nesta respectivament en el Circulo Ecuestre.

A continuació compartim la nota de premsa:

Dilluns passat, 12 de juny, Ship2B va organitzar, amb el suport de Diverinvest, un diàleg sobre la inversió d’Impacte en el Cercle Ecuestre de Barcelona. Els ponents: Geoff Mulgan i Nathan Elstub, CEO i director d’inversions de Nesta respectivament, dos autèntics referents del sector, que van oferir a l’audiència una visió pràctica i inspiradora de la inversió d’impacte.
Xavier Pont, cofundador de Ship2B, va moderar una sessió a la qual van ser convidats inversors amb sensibilitat social i mediambiental, així com actors rellevants de l’ecosistema de emprendimiento de doble rendibilitat, un total de 80 assistents àvids de conèixer d’a prop Nesta, el referent de Regne Unit en la inversió d’impacte.
“Una fundació innovadora” així va definir Geoff Mulgan l’organització que lidera des de 2011 i és que Nesta treballa en la innovació econòmica per aconseguir rendibilitat econòmica. Fundada en 1998, aquesta entitat de fama mundial ha ajudat al fet que conceptes com emprenedoria i innovació social o inversió d’impacte, s’hagin posicionat en el primer plànol de la terminologia econòmica. Segons Mulgan, l’emprenedoria social està de moda, “més de la meitat dels MBAs que volen emprendre ho fan en clau social, volen solucionar problemes, no només enriquir-se”.

Mulgan, va recordar a l’audiència que els inversors històricament no han basat les seves accions únicament en la rendibilitat financera, sinó que aportar valor a la societat era també clau en la presa de decisions i al llarg del segle XX es va ser obrint la diferència entre el social i financer, Nesta, Ship2B i altres organitzacions la tanquen. “La inversió d’impacte sempre va existir, la crisi financera la va despertar i nosaltres la canalitzem a través del nostre fons de capital de risc”, va assenyalar Mulgan.
Nathan Elstub, recolzat per un equip de professionals adobat en la city londinenca, gestiona els fons de capital de risc de Nesta, que sumen £17,6 milions. Nesta competeix des de la inversió d’impacte, cara a cara, amb els fons de capital de risc convencionals “la rendibilitat mitjana d’un fons de capital de risc a Regne Unit és el 3%, el nostre objectiu és superar-la”, va afirmar Elstub.
Nesta recolza els projectes des de fases inicials, és una fórmula d’inversió pacient i compromesa, busca el millor moment per retirar el capital, des del punt de vista financer i social. L’entitat britànica troba benefici econòmic, al mateix temps que soluciona els principals reptes en salut, educació per a l’ocupació i comunitats sostenibles, que són els àmbits en els quals s’han especialitzat.
“Barcelona ho té tot per ser un referent global en la inversió d’impacte” amb aquestes paraules es van acomiadar els nostres amics de Nesta. La seva visita ens va servir per reafirmar que la inversió d’impacte té un potencial increïble i el vent bufa al nostre favor. (Nota de Premsa redactada per Ship2B).