13606547_1147530585303054_5567538060427141173_n Seguim amb els nostres dimarts “INSPIRA” i, ahir, la gestora SCHRODERS ens va parlar dels processos mentals en la presa de decisions d’inversió. Es amb el que es coneix com Finances Conductuals. Per a molts experts, el nostre cervell funciona sota dos sistemes: El primer és automàtic, ràpid i dedica poc o cap esforç en la pressa de decisions. El segon, presta atenció i requereix concentració i esforç.
En nombroses ocasions, el primer Sistema és el que ens condueix en la pressa de decisions i, per lo general, solen estar equivocades. El més assenyat sería demanar un esforç al Sistema dos, però és improbable que recorrem a ell quan més es necesita.

Diferents estudis acadèmics demostren que els inversors particulars assesorats tenen carteres millor diversificades, obtenen rentabilitats superiors ajustades al risc asumit, operen amb menys frecuència i les seves operacions guarden menor correlació amb el mercat. En definitiva, un bon assesorament influirà en fixar objectius racionals i evitar biaixos emocionals.

En quant a la visió de mercat per part de Schroders, preveuen una elevada volatilitat en els mateixos, que aprofitaríen per anar prenent posicions en aquelles compañíes sanejades i amb bons negocis. Veuen oportunitats en or, petróli i renda fixa de païssos emergents. En renda variable, veuen valor en bolses europees després de les caigudes patides en el que portem d’any, però sempre molt vigilants als aconteixements que tindrem en els próxims mesos: Negociació del Brexit amb la UE, eleccions a USA, fortalessa del dólar i el seu impacte en païssos emergents, evolució del petróli i continuitat de la política monetaria del BCE.

Articles relacionats

Newsletter

Vull rebre les Cartes de David

INFORMACIÓN PROTECCIÓN DE DATOS DE DIVERINVEST ASESORAMIENTO EAF SLU
Finalidades: Responder a sus solicitudes y remitirle información comercial de nuestros productos y servicios, incluso por correo electrónico. Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: No están previstas cesiones de datos. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como acceder, rectificar, suprimir sus datos y demás derechos en protecciondatos@diverinvest.es. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Avisos Legales.